Hernekeitto on paitsi terveellistä ja hyvää, myös helppo tehdä. Jostain syystä tätä tulee kuitenkin tehtyä varsin harvoin. Viikonlopuksi kuitenkin innostuin, ja syötävää riittikin tästä satsista kahdelle ihmiselle muutamaksi päiväksi. Onni sinänsä, että keiton maku ei uudelleenlämmityksistä kärsi - pikemminkin päinvastoin! Tämän reseptin alkuperäisversio löytyy Animalian "Kuuluisasta kasviskeittokirjasta", ja tässä siis oma muutaman muutoksen versioni.

500 g kuivaherneitä
1 iso sipuli
voita
vettä
1 dl ruokakermaa
meiramia
mustapippuria
suolaa

- Liota herneitä yön yli.
- Kuullota pilkottu sipuli voissa. Lisää mustapippuri ja paista vielä hetki.
- Laita herneet kattilaan ja lisää vettä niin, että ne peittyvät.
- Kun vesi kiehuu, kuori kauhalla pois enimmät vaahdot ja pinnalle nousevat herneenkuoret.
- Lisää vettä tarpeen mukaan, ei kuitenkaan liikaa.
- Kun herneet alkavat puuroutua, lisää suola, kerma ja meirami (itse käytän kuivattua).
- Anna hautua alhaisella lämmöllä melko pitkään.