Tämä oli ensimmäinen kokkaukseni nykyiselle avomiehelleni seurustelun alkuaikoina. Vannoutunut lihansyöjä löysi tästä uuden lempiruokansa, ja tätä valmistetaan meillä vieläkin varsin usein. Helppo ja yksinkertainen resepti, ja oivallinen kasvisruokavaihtoehto mihin tahansa.

1 kg perunaa
150 g kesäkurpitsaa
150 g sipulia
3,5 dl kuohukermaa
valkopippuria
suolaa
voita

- Leikkaa perunat ja kesäkurpitsa tikkumaisiksi suikaleiksi.
- Hienonna sipuli ja kuullota pannulla.
- Kerrosta voideltuun vuokaan perunasuikaleita, kesäkurpitsasuikaleita, freesattua sipulia ja mausteita.
- Pinnalle muutama voinokare.
- 175 asteiseen uuniin n. 10 minuutiksi.
- Lisää kerma.
- Paista uunissa n. 1 - 1 1/2 h vuoan koosta riippuen.