Kuten ehkä olette huomanneet, tai tulette vielä huomaamaan, kesäkurpitsa on yksi lempiaineksistani ruoanlaitossa. Se toimii keitoissa, kastikkeissa, salaateissa, lisukkeena, grillattuna.. vain mielikuvitus asettaa rajat.

  Tämä keitto on meillä kestosuosikki. Helppoa, nopeaa ja mahdottoman hyvää!

 

600 g kesäkurpitsaa

1 iso purjo

1-2 rkl öljyä tai margariinia

1 l vettä

1 kasvisliemikuutio

100 g sulatejuustoa

1,5 dl ruokakermaa

2 rkl vehnäjauhoja

1 tl kuivattua basilikaa

2 maustemittaa kuivattua timjamia

1 maustemitta pippurirouhetta

 

- Kuumenna rasva kattilassa. Laita kattilaan kuorineen kuutioidut kesäkurpitsat ja hienonnettu purjo, ja freesaa jonkin aikaa.

- Lisää vesi ja liemikuutio. Hauduta n. 10 min.

- Tee suurus sekoittamalla vehnäjauhot ja kerma, ja suurusta keitto.

- Mausta keitto, ja anna kiehua vielä 5 minuuttia.

- Lisää lopuksi keittoon paloiteltu sulatejuusto. Sekoita juusto sulaksi.