Tämän reseptin alkuperäisversio on napattu eräältä koiraharrastusfoorumilta, suositusten yllyttämänä kokeilin - eikä lopputulos ollut ollenkaan hassumpi. Itse teen rieskoista aina hieman paksumpia, mutta tämä toimii uskoakseni myös ihan ohueksi kaulittunakin. Sopii erinomaisesti keittojen kaveriksi, itse tein näitä kesäkurpitsa-juustokeiton seuraksi. Toimii!

 

2 dl vettä
1/2 dl kaurahiutaleita
1 dl piimää tai maitoa
1/2 tl suolaa
1 kananmuna
3 dl hiivaleipäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
n. 2 tl sinappia

 

- Sekoita kaurahiutaleet veteen. Kypsennä mikrossa ensin 2 minuuttia, hämmennä ja kypsennä vielä 2 minuuttia.

- Sekoita kaurapuuro, piimä/maito, kananmuna ja suola keskenään.

- Yhdistä leivinjauhe ja hiivaleipäjauhot ja lisää jauhot taikinaan. Sekoita taikina nopeasti, älä vaivaa.

- Nostele taikinanokareita pellille esimerkiksi kahden lusikan avulla. Ripottele nokareiden päällä hiivaleipäjauhoja ja taputtele ne litteiksi kakkusiksi. Pistele haarukalla.

- Paista 250 asteessa n. 15 min.