Viikko sitten vietimme ansaittua tyttöjen iltaa hyvän ruoan ja juoman merkeissä. Eräs ystävättäreni toi mukanaan tätä ihanaa piirakkaa, jonka reseptin vaadin saada myös itselleni. Suodakseni tämän nautinnon myös muille, jaan reseptin nyt myös teidän kanssanne.

 

Pohja

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl yrttisuolaa

5 rkl öljyä

1 dl porkkanaraastetta

1 dl juustoraastetta

1 dl vettä

 

Täyte

1 l kanttarelleja TAI

400 g tuoreita herkkusieniä

1 rkl voita

4 isoa tomaattia

300 g kesäkurpitsaa

 

Pinnalle

3 kananmunaa

2 1/2 dl Flora Ruoka kasvisrasvasekoitetta

100 g valkosipulituorejuustoa

300 g emmentaljuustoraastetta

2 tl paprikajauhetta

2 tl yrttisuolaa

2 tl sitruunapippuria

(persiljaa)

 

- Puhdista kantarellit tai herkkusienet. Kiehauta sienet margariinissa pannulla, kunnes irronnut neste on haihtunut. Jätä jäähtymään.

- Sekoita pohjataikinan kuivat aineet ja lisää öljy sekä porkkana- ja juustoraaste. Sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina käsin tai kauli leivinpaperin päällä ja laita reunalliselle uunipellille.

- Paista pohjaa 200 asteessa uunin alatasolla 10 minuuttia.

- Levitä pohjalle porkkanaraaste ja sienet. Leikkaa tomaatit ja kesäkurpitsa 1 cm paksuisiksi viipaleiksi ja lado ne vuorotellen limittäin piirakan päälle.

- Sekoita päälle munista, Flora Ruoka -kasvirasvasekoitteesta, tuorejuustosta, juustoraasteesta ja mausteista seos ja levitä se vihannesten päälle.

- Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 20-30 minuuttia kauniin ruskeaksi.