Löysin tämän ohjeen jostain netin syövereistä etsiessäni jotain hieman erikoisempaa kakkureseptiä. Ensin ajatus täyte- ja suklaakakun yhdistämisestä mietitytti, mutta lopputulos oli taivaallinen!

Kakkupohjataikina:
3 rkl kaakaojauhetta
4 rkl kiehuvaa vettä
3,5 dl sokeria
200 g voita
3 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
1 kourallinen mantelilastuja

Kostutukseen:
tilkka sherryä

Täyte:
2 dl kermaa
3-4 dl vadelmia ja mansikoita

Suklaakuorrute:
100 g voita
100 g tummaa suklaata
100 g tomusokeria
3 rkl maitoa

- Sekoita kaakaojauhe kiehuvaan veteen, sekoita tasaiseksi.

- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.

- Lisää voivaahtoon kaakao-vesiseos, munat sekä jauho-leivinjauheseos.

- Sekoita hyvin, lisää lopuksi mantelit.

- Lusikoi taikina yhteen tai (mielellään) kahteen leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, joiden halkaisija on n. 20 cm.

- Paista 175 asteessa n. 30 minuuttia.  

- Sulata suklaakuorrutteen ainekset vesihauteessa. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä.  

- Vaahdota kerma, mausta halutessasi sokerilla.  

- Halutessasi voit kostuttaa kakkupohjat tilkalla sherryä (konjakkikin käy).

- Levitä toiselle pohjalle kermavaahto, jonka päälle ripottele mustikat ja vadelmat.

- Paina toinen kakkulevy päälle.

- Kuorrua koko kakku jäähtyneellä suklaalla.

- Herkuttele!