8 pihvitomaattia

300 g pinaattia

100 g tuoretta parmesaanijuustoraastetta

100 g ohutta spagettia

suolaa

pippuria

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

4 rkl oliiviöljyä

3 rkl pinjansiemeniä

cayennepippuria

ripaus kanelia

1 rkl voita

 

- Katko pasta ja keitä se sopivan kypsäksi, valuta.

- Huuhtele tomaatit ja leikkaa niistä hattu pois. Koverra tomaattien sisus, mausta suolalla ja pippurilla.

- Huuhtele pinaatti.

- Hienonna sipuli ja valkosipuli.

- Kuumenna wok-pannu ja mittaa siihen 1 rkl öljyä. Paahda pinjansiemeniä n. 1 minuutti, kunnes ovat kullanruskeita. Nosta siemenet pannusta.

- Paista sipulia ja valkosipulia 3 rkl öljyssä n. minuutti kokoajan käännellen. Lisää pinaatti ja kypsennä 1-2 min niin, että kosteus häviää.

- Sekoita pinaatin joukkoon pinjansiemenet (1 rkl lukuunottamatta), pasta ja puolet parmesaanijuustosta.

- Mausta suolalla, pippurilla, cayennepippurilla ja kanelilla.

- Täytä tomaatit pinaattiseoksella.

- Ripottele päälle loput parmesaanista ja pinjansiemenistä ja annostele voi nokareina seoksen pinnalle.

- Nosta hattu takaisin tomaattien päälle ja aseta tomaatit lautaselle.

- Kuumenna wok-pannussa 4 dl vettä kiehuvaksi ja aseta lautanen höyrytysritilälle.

- Höyrytä tomaatteja keskinkertaisella lämmöllä kannen alla n. 20 min.