8 pihvitomaattia
300 g pinaattia
100 g tuoretta parmesaanijuustoraastetta
100 g ohutta spagettia
suolaa
pippuria
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
4 rkl oliiviöljyä
3 rkl pinjansiemeniä
cayennepippuria
ripaus kanelia
1 rkl voita
- Katko pasta ja keitä se sopivan kypsäksi, valuta.
- Huuhtele tomaatit ja leikkaa niistä hattu pois. Koverra tomaattien sisus, mausta suolalla ja pippurilla.
- Huuhtele pinaatti.
- Hienonna sipuli ja valkosipuli.
- Kuumenna wok-pannu ja mittaa siihen 1 rkl öljyä. Paahda pinjansiemeniä n. 1 minuutti, kunnes ovat kullanruskeita. Nosta siemenet pannusta.
- Paista sipulia ja valkosipulia 3 rkl öljyssä n. minuutti kokoajan käännellen. Lisää pinaatti ja kypsennä 1-2 min niin, että kosteus häviää.
- Sekoita pinaatin joukkoon pinjansiemenet (1 rkl lukuunottamatta), pasta ja puolet parmesaanijuustosta.
- Mausta suolalla, pippurilla, cayennepippurilla ja kanelilla.
- Täytä tomaatit pinaattiseoksella.
- Ripottele päälle loput parmesaanista ja pinjansiemenistä ja annostele voi nokareina seoksen pinnalle.
- Nosta hattu takaisin tomaattien päälle ja aseta tomaatit lautaselle.
- Kuumenna wok-pannussa 4 dl vettä kiehuvaksi ja aseta lautanen höyrytysritilälle.
- Höyrytä tomaatteja keskinkertaisella lämmöllä kannen alla n. 20 min.
Kommentit